۱۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۱:۱۴

عملکرد عملیاتی چهار بانک بزرگ بازار سرمایه در ۹ ماهه ۱۴۰۱ توسط مهدی خان‌محمدی, تحلیلگر قردای اقتصاد بررسی شد.

فردای اقتصاد: صنعت بانکداری در ایران به دلیل سیاست‌های دستوری رگولاتور این حوزه در تعیین نرخ سود سپرده و تکلیف اعطای تسهیلات همواره با سرکوب سودآوری مواجه بوده و در این بین برخی بانک‌ها بیشترین تکلیف را در بین سیاست‌های تکلیفی اعطای تسهیلات به خود دیده‌اند؛ دو بانک تجارت و صادرات بیشترین تسهیلات تکلیفی را داشته‌اند؛ تاجایی که نسبت پرداخت سود سپرده به درآمد ناشی از تسهیلات این دو بانک بیش از ۷۰ درصد بود. در این بین بانک ملت با نسبت سود سپرده به درآمد تسهیلات در سطح ۳۶درصد قرار دارد که در بین چهار بانک بزرگ بازار سرمایه بهترین جایگاه را از آن خود کرده است.

عملکرد عملیاتی بانک‌ها در ۹ماهه
اسپرد عملیاتی صنعت بانکداری

در بخش درآمدهای کارمزدی غیرمشاع نیز بانک تجارت در بین چهار بانک بزرگ سرمایه در وضعیت مناسب‌تری قرار دارد و نسبت هزینه کارمزد به درآمد کارمزد ۹ماهه در این بانک در سطوح ۱۱درصدی قرار دارد، این درحالی است که این شاخص در بانک صادرات که بیشترین درآمد کارمزدی در بین بانک‌های بازار سرمایه را از آن خود کرده است در سطوح ۵۰ درصدی قرار دارد. اما بانک ملت به عنوان لیدر صنعت بانکداری در وضعیت نسبتا نرمالی به‌سر می‌برد و این نسبت در این بانک به سطوح ۲۶ درصد رسیده است.

عملکرد عملیاتی بانک‌ها در ۹ماهه
بخش کارمزدی صنعت بانکداری

در بخش هزینه‌کردهای صنعت بانکی بازار سرمایه نیز دو بانک تجارت و صادرات با بیشترین نسبت هزینه‌های حقوقی اداری به کل هزینه‌ها را نشان می‌دهند. دو بانکی که بیشترین تعداد شعب و نیروی انسانی‌ را در اختیار دارند و این موضوع در بانک پاسارگاد به عنوان یکی از اولین بانک‌های خصوصی به خوبی خود را نشان داده است تا این نسبت در این بانک به کمترین سطخح در میان سه بانک بزرگ بازار سرمایه برسد.

عملکرد عملیاتی بانک‌ها در ۹ماهه
نسبت هزینه‌های عمومی اداری به کل هزینه‌های صنعت بانکداری

در همین راستا مهدی خان‌محمدی تحلیلگر فردای اقتصاد به بررسی عملکرد عملیاتی چهار بانک بزرگ بازارسرمایه پرداخت.